MEMORI-net se posveča družinam bolnikov, asistentom, združenjem bolnikov in osebam z visokim tveganjem za možgansko kap. Tako se bodo lahko počutili vključene v čezmejni razvojni proces, katerega glavne ciljne skupine so ravno oni. MEMORI-net je usmerjen zlasti v razvoj rehabilitacijskih terapij, namenjenih izboljšanju kognitivnih in motoričnih zmožnosti, pri čemer bo posebna pozornost posvečena kronični bolečini.

Obiščite strani z namensko vsebino:
Druge zanimive informacije o bolnikih s kapjo:

14. junij 2019 - Ictus ischemico: come riconoscerlo e come intervenire - Dogodek za bolnike, sorodnike in skrbnike

"Ishemična kap: kako jo prepoznati in kako ukrepati"

memori-netV petek, 14. junija 2019 je Azienda ULSS 4 - Veneto Orientale organizirala tematski dan (italijanski dogodek) za paciente, sorodnike in skrbnike. Dogodek z naslovom “Ishemična kap: kako jo prepoznati in kako ukrepati” (the original title: “Ictus ischemico: come riconoscerlo e come intervenire. L’esperienza del progetto MEMORI-net”) je bil odprt za javnost. Organiziran je s podporo združenj Amici del Cuore in Ne.Po. Onlus.

Preberite več: 14. junij 2019 - Ictus ischemico: come riconoscerlo e come intervenire - Dogodek za bolnike,...

Vaje fizioterapije za rehabilitacijo možganske kapi (z videi)

memori-netMožganska kap predstavlja enega najbolj perečih vzrokov intelektualne in motorične invalidnosti. Čeprav je možganska kap akutna vaskularna poškodba možganov, lahko povzroči poškodbe celega telesa.
Spodaj je nekaj primerov koristnih vaj za fizioterapijo med rehabilitacijo po možganski kapi.

Preberite več: Vaje fizioterapije za rehabilitacijo možganske kapi (z videi)

19. januar 2019 - Dan odprtih vrat nevrološke dejavnosti Splošne Bolnišnice Izola - Dogodek za bolnike, sorodnike in skrbnike

"Dan odprtih vrat nevrološke dejavnosti Splošne Bolnišnice Izola"

memori-netV soboto 19. januarja 2019, je Splošna Bolnišnica Izola organizirala "Dan odprtih vrat nevrološke dejavnosti", ki je bil namenjen bolnikom, sorodnikom in skrbnikom, ter je bil osredotočen na nevrološke dejavnosti rehabilitacje.

Preberite več: 19. januar 2019 - Dan odprtih vrat nevrološke dejavnosti Splošne Bolnišnice Izola - Dogodek za...

Kaj je možganska kap?

memori-netIzr. prof. dr. Anton Grad, dr. med., specialist nevrolog (SB Izola in Univerza na Primorskem)

Možganska kap je bolezen, ki si je nihče ne želi, saj v hipu spremeni do tedaj zdravega človeka v invalida, ki je v vsakdanjih opravilih odvisen od tuje pomoči. ...

Preberite več: Kaj je možganska kap?

Protibolečinska terapija

memori-netPo definiciji Mednarodnega združenja za študij bolečine (IASP) je nevropatska bolečina posledica poškodbe ali bolezni somatskega senzoričnega živčnega sistema.

Po možganski kapi bolniki lahko občutijo centralno bolečino (Central post-stroke pain, CPSP), periferne nevropatije in spastične bolečine v ramenih.

Preberite več: Protibolečinska terapija

Podkategorije